Wat

Zelf genezend vermogen

Ieder mens beschikt over zelf genezend vermogen. Bij de homeopathische behandeling wordt dit zelf genezend vermogen gestimuleerd of geprikkeld. Hierdoor gaat uw eigen lichaam de natuurlijke balans herstellen en de klachten oplossen. De prikkel wordt gegeven door het homeopathische middel.

Het feit dat ieder mens uniek is komt juist in de homeopathie heel goed naar voren. Daarom krijgt niet iedereen met dezelfde klacht (bij voorbeeld hoofdpijn) van de homeopaat hetzelfde middel. Het middel wordt gekozen aan de hand van hoe u als mens, in z’n geheel, in elkaar zit.

Homeopathie past bij een natuurlijke, bewuste leefstijl die niet schadelijk is voor mens, dier of milieu. U kunt naar de homeopaat gaan omdat u van uw klachten af wilt maar u kunt ook gaan omdat u wilt werken aan (meer) gezondheid.

Klassieke homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze waarbij aandoeningen behandeld worden met homeopathische
geneesmiddelen die het zelf genezend vermogen stimuleren. Homeopathische geneesmiddelen zin
duurzaam en bij deskundig gebruik volstrekt veilig en worden voor beperkte duur gebruikt in kleine
doseringen.

Aan de hand van een eerste, uitgebreid, gesprek, komen uw huidige klachten aan bod (sinds wanneer heeft u die, op welke plek in uw lichaam, hoe voelt dat (stekend, drukkend, brandend, etc.), is er iets wat de klachten verergerd of juist verminderd). Daarnaast wil ik ook zo veel mogelijk weten over hoe u als persoon in elkaar zit. Dus: hoe gaat het met slapen, eten, drinken. Waar houdt u qua eten en drinken van en waar juist niet van, of waar bent u misschien allergisch voor. Wat heeft u in het verleden voor andere ziektes of operaties door gemaakt?

Eigenlijk wil ik helemaal weten hoe u in elkaar zit, zowel lichamelijk als psychisch als emotioneel. Hoe meer u mij kan en wil vertellen, hoe meer aanwijzingen ik heb om voor u het meest passende middel te selecteren. Maar: u bepaalt altijd zelf wat u wel of niet wilt vertellen. En bij mij geldt ook een beroepsgeheim. Wat u aan mij vertelt blijft tussen ons.

Omdat het homeopatische middel het zelf genezend vermogen stimuleert is het niet helemaal te voorspellen bij welke klacht u het eerst verandering zult merken.

Bij een vervolggesprek lopen we samen alle terreinen opnieuw langs om te zien ofen waar er veranderingen zijn opgetreden. Zo kan ik in de gaten houden of er beweging in zit en of die beweging de goede kant op gaat.

Werkt homeopathie?

Het zal u niet verbazen dat ik geloof dat homeopathie werkt. En ik weet ook dat het geen wondermiddel is dat alles kan oplossen. Tegelijk heb ik een aantal hele mooie veranderingen gezien bij mensen die met hun, soms langdurig bestaande klachten, naar een homeopaat zijn gegaan.

Klassieke homeopathie is een uitstekende manier om uw zelf genezend vermogen te stimuleren. Uiteindelijk geneest u uzelf.

Echt genezen

Er wordt gewerkt aan echte genezing. Wanneer u van uw klacht af bent heeft u geen homeopathische middelen meer nodig. Uw zelf genezend vermogen heeft uw lichaam weer in balans gebracht. Dit is dus anders dan bij sommige reguliere medicijnen die u de rest van uw leven moet blijven gebruiken om geen last te hebben van uw klachten.

Bij voorbeeld: bij klachten van brandend maagzuur kan u de rest van uw leven maagzuurremmers blijven gebruiken. Met het juiste homeopathische middel wordt de balans in uw lichaam weer hersteld waardoor u geen medicijnen meer nodig heeft.

Vaccinatie

U kunt ook bij mij terecht met uw vragen over (alternatieven voor) vaccinatie en klachten na vaccinatie.